Tilbage

Det var Goliaths kamp mod David i mere end en forstand i lørdagens fodboldkamp i Vallensbæk

Det var to forskellige spillestile, der bragede sammen i lokalopgøret mellem Vallensbæk og Herstedøster fra serie 1. Resultatet 3-3 var helt ok efter 90 minutters rigtig god underholdning.

Det var ikke til at se for de små 40 fremmødte tilskuer, at dagens kamp mellem Vallensbæk og HIC var i samme årgang. HIC stillede med et mandskab i garderhøjde og sprudlende af fysik - i den sammenhæng så Vallensbæk’erne ud som om de kom fra juniorrækken. Spillestilen var da også klart forskellige, HIC med presfodbold, lange og høje bolde til angriberne foran og så en god portion fysik i nærkampene. Vallensbæk derimod spillede med meget bevægelse, hurtige førstegangsberøringer og flot kombinationsspil.

Det var Vallensbæk som fik lagt bedst fra start. Netop det gode kombinationsspil voldte HIC en del vanskeligheder i de første 15 minutter. Igen var det specielt Vallensbæks midtbane som hele tiden var spilbare for både forsvar og angreb. Det skabte flere gode overtalssituationer som efter et par gode forsøg skulle have været omsat til mål.

Der var høj intensitet i kampen, men vi skulle helt frem til det 30 min. før den forløsende scoring kom. Peter Povlsen fik revet sig løs fra sin markering i angrebet og havde fuld fart mod HIC målet da han ulovligt blev bremset i straffesparkfeltet. Dommeren var ikke i tvivl og pegede resolut på pletten. Straffesparket omsatte David Bengtsson sikkert til 1-0.

Desværre gik Vallensbæk herefter en lille smule i stå og det blev ikke bedre da Benny Ingvartsen godt 10 minutter før halvleg kom i lidt klammeri med en HIC spiller. Det gule kort og de 10 minutter var billigt sluppet. Hvad der var værre var, at HIC startede et sandt bombardement mod Vallensbæk målet. Det skabte uro i de bagerste række og HIC fik tilkæmpet sig et hjørnespark. På alle dødboldsituationer havde HIC tidligere været farlige qua deres højde og fysik og denne gang fik de omsat det til et mål da en HIC spiller når højest på indlægget og kan sætte bolden i kassen til stillingen 1-1. Og bare to minutter efter deres udlignende mål er der fare på færde igen. Olsson må ty til ulovlige midler i straffesparkfeltet og dommeren dømmer igen straffe denne gang til HIC. Heldigt for Vallensbæk placeres det helt ude i skoven.

I pausen fik Cheftræner Brian Jensen snakket med lidt store bogstaver, der var ikke koncentration nok på toppen når chancerne bød sig. Midtbanen skulle turde gå mere med i det afsluttende spil foran HIC målet. Det så ud til at Thomas Falk havde hørt godt efter for 2. halvleg var ikke ret gammel før han kunne sætte venstre skøjten på og sikre en føring på 2-1. Inden da havde Vallensbæk haft to store chancer, hvor ikke mindst den til Benny burde have været omsat til mål. Fra en hel fri position blot 4 meter fra mål uden målmand lykkedes det ham at skyde forbi.

I det 65 minut var Vallensbæk så igen i gavehjørnet. Der bliver snorket godt i forsvaret som skabte en situation hvor en HIC spiller blev alene med Bo Kampmann-Lassen i målet. Da Bo gå ned for at dække for skuddet får han væltet angriberen og igen et straffespark til HIC, som de denne gang omsætter til endnu en udligning.

Spillet bølger lidt frem og tilbage og der skabes ikke nogle rigtige oplagte chancer før godt 10 minutter før tid, hvor dagens dobbelte målscore David Bengtsson atter er på pletten. En god stikning, et hurtigt løb og så kan han placere den sikkert i kassen til føring 3-2. Desværre så kendte Vallensbæk ikke deres besøgstid da der kort før tid endnu engang blev lukket of for gaveæsken. Og igen var det en dødboldsituation som HIC udnyttede til slutresultatet 3-3.

”Det er brandærgerligt at vi hele tre gang lukker HIC ind i kampen og så på nogle standard dødboldsituationer, det skal vi blive bedre til at dæmre op for” udtalte Brian Jensen efter kampen. Han var ellers tilfreds med Vallensbæks spil og indstillingen var helt i top. ”Vi formår at holde fast i bolden og styre spillet i lange perioder, vi skaber også de chancer vi skal så jeg er super tilfreds med spillerne i dag” sluttede Brian.