Tilbage

Herlev spillet ud af banen

Det var et veloplagt Vallensbæk hold, der tog mod Herlev i den næstsidste træningskamp inden sæson start. Med flot spil og skarphed i afslutningerne blev Herlev sendt retur med et nederlag på 4-0.

Dagens kamp mod Herlev er den eneste kamp Vallensbæk kommer til at spille mod et hold fra samme række. Alle de andre træningskampe har været mod hold, som har været højere rangeret end Vallensbæk. Om det var årsagen til, at Vallensbæk holdet virkede særdeles sulten kan der kun gisnes om. Men faktum er at med to uafgjorte og to tabte kampe så trængte holdet til at få en sejr i hus.

Kampen startede i et rasende højt tempo, hvor Herlev havde valgt at lægge pres meget højt oppe på Vallensbæks banehalvdel. Det gav en del lette boldtab i starten af kampen. Efterhånden fik Vallensbæk dog styr på opspillet og Herlev havde nu svært ved at få deres pres spil til at fungere 100 %. Der blev spillet meget sikkert i de bagerste rækker og midtbanen var forbilledlig spilbare når der var brug for det.

Kampens første chance kom efter små 15 minutter, hvor Mark Røder efter en god dribletur, hvor han rundede et par Herlev forsvare skød på mål, desværre var stolpen i vejen. Og så blot 4 minutter efter var Tommy Jensen helt fri foran Herlev målet efter en flad aflevering fra David H. Desværre gav denne chance helle ikke udbytte.

Herlevs første chance kom efter 20 minutter, hvor offside fælden svigtede for Vallensbæk. Det gav en helt åben chance til Herlev angriberen, som dog alene med målmanden afsluttede så dårligt at bolden røg helt forbi mål.

Vi skal helt hen til de 35 minut før den første scoring faldt. Chancen opstod efter godt kombinationsspil af Vallensbæks midtbane og angreb. De fik simpelthen Herlev forsvaret til at se helt stillestående ud. Christian Lindgreen Nielsen kunne sætte den sidste fod på en aflevering fra Peter Povlsen til en, efter chancer og spil, fortjent føring 1-0. Og knapt havde Herlev givet bolden op før der igen var fare på færder. Denne gang var det Mark Røder på højrekanten, som legede kispus med Herlev spillerne og stille og roligt kunne lægge bolden ind foran Herlev målet. Her dukkede Peter Povlsen op og satte den sikkert i kassen til føring 2-0.

Træner Brian Jensen havde ikke så meget der skulle laves om i pausen. Alle taktiske aftaler blev overholdt så der var kun at rose spillerne samt skifte et par spillere ind.

En af udskiftningerne skulle vise sig at være meget værdifuld. Yassin Elmetalha der senest har trådt græs i Glostrup IC blev efter 4 minutter tacklet ulovligt ude på højrekanten. Kenneth Jensen tager frisparket og på fjerneste stolpe dukker Dennis Fredebo op. Han kan sætte panden på indlægget og sikre en føring på 3-0. Herefter stod der rigtig meget Vallensbæk på spillet, luften var gået lidt af Herlev ballonen og de formåede ikke at skabe noget farligt foran Vallensbæk målet. Vallensbæk spillede sig til et par store chancer i den anden ende, som desværre ikke blev omsat til mål. En enkelt chance skabte dog en udvisning til en Herlev spiller, som i det 30. minut var nødsaget til at trække i håndbremsen for at stoppe Peter Povlsen.

Kampens sidste mål, som faldt i de sidste minutter af kampen, stod Yassin Elmetalha for da han efter et flot forarbejde af Peter Povlsen kan afdrible to Herlev forsvare og til sidst lokke målmanden til at sætte sig ned, inden har med en blød inderside sparker den ind til slutresultatet 4-0.

”Det var godt at se, at vi kunne klare os så godt mod et hold fra samme række. Spillet og organisationen fungerede til UG med slange og kryds, 4-0 var ikke et mål for lidt” sagde træner Brian Jensen efter kampen. Og han fortsatte ”Godt at se, at vi kan klare os så godt selvom vi til kampen i dag manglede 3 spillere. Spillere der normalt vil kunne forstærke holdet – det lover godt for sæsonen”

Gule kort: Mark Røder (hård tackling), Dennis Fredebo (bruge mund) og Olsson (bruge mund)

Røde kort: ingen